A 2017. nyár elején átadott Nyíregyháza-Tokaj kerékpárútban rejlő lehetőségek kiaknázásával egy tömegsport rendezvényt hoztunk létre.
Mindenkinek szól, kortól és nemtől független és nem számít a cangád márkája sem. Csak a részvétel a fontos. A célnál (Tokaj Fesztiválkatlan) felállított színpadon különböző kulturális programok várják a távot teljesítőket, melyeket kerékpáros bemutatókkal színesítünk. A rendezvény elnevezésekor a Piknik szót választottuk, hisz biztosítjuk az indulóknak, hogy menet közben ellátásban fognak részesülni. Az útvonalon található 4 megállóból 2-ben frissítő, pihenő állomást állítunk fel. Ezek a piknik pontok hangulatukban is különlegesek lesznek. A résztvevők kockás abroszokon fogyaszthatják el a frissítő gyümölcsöket, péksüteményeket, ásványvizeket, illetve plédeken pihenhetnek.

 

Időpont: 2018. május 12 10:00 (gyülekező 9:00)

Start: Nyíregyháza, Kossuth tér

Cél: Tokaj, Fesztviálkatlan

Piknik pontok: 10 km-enként


Programok:

Külön díjak átadása (legnépesebb család-, baráti kör-, munkahelyi kollektíva, legidősebb és legfiatalabb induló stb.) online regisztrációk alapján.

Az online felületen (rendezvény hivatalos honlapján) regisztráltak részére oklevél biztosítása a táv teljesítéséről, melyet a rendezvényt követő héten Nyíregyházán, a Bringa Szigeten vehetnek át a résztvevők.

Ellátás: A Fesztiválkatlannál is biztosítjuk a piknik hangulatot kockás abroszokkal megterített sörpadokkal és frissítőkkel, péksüteményekkel.

Biztonság: A rendezvény alatt folyamatos a mozgó orvosi felügyelet, illetveTokajban mentő jelenlétével biztosítjuk az esetleges (nem várt) balesetek szakszerű orvosi ellátását.

Szerviz: Egy felmatricázott szerviz buszt is biztosítunk az esetleges műszaki problémák kivédésére, megoldására.

Bérlés: Aki nem rendelkezik kerékpárral azok részére kerékpár bérlés lehetőségét is biztosítunk.

Hazaút: Vissza mindenki egyénileg érkezik, hisz a tokaji programokon való részvétel kötetlen, biztosítjuk a saját programok szervezésének lehetőségét (városnézés, rokon látogatás, borkóstolás, stb.).