Új piknikpont!

Mindig igyekszünk figyelembe venni az igényeket, észrevételeket, hisz a Bringa Piknik a résztvevőkért van! ♥

A túrázók egyik ilyen gondolata az volt, hogy a nyírteleki és a rakamazi piknikpont között túl nagy a távolság. Ezért örömmel jelentjük, hogy Tiszanagyfalu is bekapcsolódik a 6. Bringa Piknikbe! (Ezúton is köszönjük Rudolf János Ferencné polgármester asszonynak az együttműködést!)

 

Tiszanagyfalu neve a méretére utal. A település a tatárjárás alatt megsemmisült, mert a tatárok a Tisza bal partján lévő falvakat felégették, elpusztították. Az évtizedek alatt számos család volt a település birtokosa, kézről kézre járt. A XVIII. században nagyobb részét báji Patay Sámuel birtokolta és részben benépesítette. Tőle 1756-ban a tolcsvai Bónis család szerezte meg a települést birtokcserével. Ekkor telepítették újra a falut. Később mintegy 20 kisebb-nagyobb nemesi család között oszlott meg a tulajdon. A falut 1888-ban az árvíz teljesen romba döntötte, de sikerült talpra állítani és a századforduló óta kelet felé terjeszkedik. A községet 1908 óta nevezik Tiszanagyfalunak.

A virányosi sportpályánál állítjuk majd fel az új piknikpontot, így megfelezve a Nyírtelek és Rakamaz közötti távolságot. Mivel piknikpont, így természetesen itt is lesz friss víz, gyümölcs és egy kis pogácsa. 😉

 

 

Tiszanagyfalu-Virányos - új piknikpont